Omgaan met stres situaties

12-05-2016

Ik ga al tijden om met drukke situaties, vaak ga ik er nog niet zo heel goed mee om, maar soms ook weer wel. Als ik merk dat het druk gaat worden dan probeer ik een bepaalde tactiek uit die vaak helpt, maar niet werkt als ik de situatie onderschat (wat eigenlijk best vaak gebeurt).

...
Lees meer

Ruimte en rust

28-04-2016

Ruimte is voor mij erg belangrijk. Dan bedoel ik niet persé persoonlijke ruimte of bewegingsruimte, maar eerder een combinatie. Soms is dit bij mij erg tegenstrijdig en ik denk zelfs dat het vaak te maken heeft met mijn gemoedstoestand. Soms wil ik juist rotzooi en mensen om me heen en soms echt totaal niet. Dan moet alles opeens anders. Heel raar dat vind ik.

...
Lees meer

Uit eten gaan met autisme

26-04-2016

Vorige week was ik jarig en mijn ouders namen mijn vriend en mij heel lief mee uit eten, maar voor iemand met autisme is uit eten gaan eigenlijk best vermoeiend. Ik heb geprobeerd om zo goed mogelijk vast te leggen hoe zo een avond voor mij gaat.

...
Lees meer

Recensie: Het Rosie project - Graeme Simsion

22-04-2016

Dit is echt een boek wat mij versteld heeft. Ik had totaal andere verwachtingen hiervan, maar het was zo veel beter. Ik heb het over het boek “het Rosie project”, geschreven door Graeme Simsion. Zelf had ik totaal niet verwacht dat dit zo een grappig boek zou zijn waar ik letterlijk hardop om heb moeten lachen. Het heeft mij in ieder geval verrast en daarom wil ik ook graag mijn...
Lees meer

Gepest worden omdat je anders bent

18-04-2016

Pesten was altijd iets dat voor mij vreemd was, ik snapte het niet helemaal. Hoe kunnen mensen zo gemeen naar elkaar zijn? Ik dacht ook dat pesten alleen maar fysiek was en niet mentaal. Dit had ik fout en hier ben ik ook wel het slachtoffer van geworden. In de tijd dat ik gepest werd, had ik het eigenlijk niet door. Ik dacht dat het wel hoorde en daarom heb ik het nooit aan mensen verteld in...
Lees meer